lamellen

CV Kachels

Energie en warmte zorgen tegenwoordig voor heel wat discussies met betrekking tot het milieu en hoe daar op een ecologisch verantwoorde manier dient mee omgesprongen te worden. Vanuit dit standpunt werden de CV kachels ontwikkeld.

CV haarden en kachels staan garant voor een aangename warmte en gezelligheid in de woonkamer. Ze kunnen bovendien ook dienst doen als het hart van de installatie voor centrale verwarming. Ook in het sanitair warm water van de woning kunnen zij voorzien.

Principe van CV Kachels

• De betere CV haarden van Graveka kunnen een vermogen realiseren waarmee je zelfs een grote hoeve of kasteel kunt verwarmen
• Niet elke kachel is te gebruiken om een volledige woning te verwarmen. Dit heeft in de eerste plaats te maken met een beperking op mechanisch vlak. Sommige metalen verdragen namelijk amper een temperatuur tot 600 of 800 °C. Hogere temperaturen kunnen leiden tot ongewenste effecten zoals bijvoorbeeld oxidatie.
• Bij CV-haarden kan dit worden omzeild door een watergekoeld rooster waardoor het systeem hogere temperaturen aankan.
• Op zich heb je geen behoefte aan een cv-ketel wanneer je opteert voor een cv-haard. Een nadeel hieraan is dat de haard wel moet branden wanneer je bijvoorbeeld warm water nodig hebt of wanneer de radiatoren moeten aangestuurd worden. Daarom wordt het systeem gekoppeld aan een traditionele cv-ketel. Deze neemt de functie van de haard over als deze niet brandt.
• Een cv-haard kan gecombineerd worden met andere warmtebronnen, zoals zonnepanelen. Deze brandt in principe toch enkel in de koude periodes van het jaar. Net in deze periode schieten zonnepanelen tekort door onvoldoende zonne-uren.
• Aangezien huizen steeds meer geïsoleerd worden, biedt een cv-kachel interessante voordelen. Door een te doorgedreven isolatie, is er dan ook minder warmte nodig om bijvoorbeeld de woonkamer op temperatuur te brengen en te houden. Daarom is het zeer nuttig en efficiënt om die warmte ook te gebruiken voor het opwarmen van de andere ruimten in huis.


Eigenschappen van CV kachels

Hout is ecologisch gezien zeer verantwoord als bron voor een CV kachel daar deze bron een hernieuwbare brandstof is. Er bestaan echter ook modellen die branden met cokes, steenkool of futurex. Er zijn ook CV kachels die werken op biomassa.

Het vermogen van een CV kachel is voldoende groot om er uw hele woning mee te kunnen verwarmen. Deze wordt hiervoor rechtstreeks aangesloten op uw vloerverwarming, radiatoren, een zonneboiler of warmtepomp, sanitair warm water en dergelijke. Oftewel wordt deze gekoppeld aan uw (bestaande) ketel voor centrale verwarming. Belangrijk hierbij is dat dit alles steeds gepaard zal gaan met het behoud van uw regelcomfort.

Voordelen van CV kachels

Enkele van de voordelen van CV kachels zijn:

• Je bent volkomen onafhankelijk van leveranciers van gas of mazout
• Je draagt bij tot een betere behandeling van het milieu: je gaat te werk op een ecologisch verantwoorde wijze
• Je zult ervaren dat een CV kachel op termijn ook een voltreffer is op financieel vlak
• Zowel jij als jouw gezin, gasten en vrienden kunnen genieten van ultieme gezelligheid
 
Verano is hét A-MERK op vouwgordijnen gebied.

Het verschil: gebruiksgemak, mooiere afwerking, kwaliteit stoffen & keuze 100+ kleuren. 
Tip: Bekijk onze sfeerfotos en zie de kwaliteit in uitstraling, design & afwerking.
Gefabriceerd in Nederland en met 2 jaar garantie. Lees hier meer over kwaliteit en garantie.
Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5 - 10  werkdagen