vouwgordijnen

Vouwgordijnen op maat = de oplossing voor brede ramen

Vouwgordijnen worden steeds populairder en dat komt, omdat vouwgordijnen dezelfde functionaliteit hebben als een rolgordijn. Vouwgordijnen hebben alleen een mooiere stof en een luxere uitstraling. Vouwgordijnen ziet u vaak hangen in een woonkamer.

Grote vouwgordijnen op maat kopen
Heeft u brede ramen en zoekt u hiervoor raamdecoratie? Geen probleem. U kunt bij VouwgordijnenExpert.NL vouwgordijnen tot 4 meter breed bestellen. De hoogte kan maximaal tot  2,6 meter hoog wordt geproduceerd. De stof is dezelfde breedte als het systeem van het vouwgordijn, anders dan bij vouwgordijnen.

Wat kost een jaloezie van 4 meter breed en hoog?
De kosten van een vouwgordijn van 4 meter breed en 2,6 meter hoog is € 667,40. Het vouwgordijn is dan voorzien van een basis stof en heeft verder de standaard opties. Een standaard vouwgordijn is voorzien van een bedieningsketting en montagesteunen. In de meeste gevallen worden vouwgordijnen gratis bij u thuisbezorgd.

Wat kost een vouwgordijn met uw gewenste maten? Bereken hieronder de prijs:

 Kosten vouwgordijn

Hieronder ziet u een filmpje hoe vouwgordijnen werken:

https://www.youtube.com/watch?v=3q-Z4HZWhmU

 

Vouwgordijnen zelf op maat maken
Vouwgordijnen worden op maat geproduceerd. Het is ook niet mogelijk om vouwgordijnen zelf op maat te maken. De cassette kunt u natuurlijk korter maken daar een deel af te zaken, maar als u het doek inkort dan gaat de stof mogelijk rafelen. U zou het vouwgordijndoek dan mooi moeten afwerken met een naad.

Vouwgordijn op maat maken

 Welke opties zijn mogelijk bij een breed vouwgordijn?
Aan sommige kleurcode en opties zit een meerprijs. Op deze manier bepaalt u zelf hoe duur het vouwgordijn gaat worden.

 

1.     Kleurcode
U heeft de keuze uit 131 kleurcodes. U kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren en twee verschillende soorten stoffen. Om te kijken welke stof en kleur past bij de rest van uw interieur kunt ugratis stalen aanvragen.

 -       Transparante stof: dit is een doorzichtige stof. U kunt dus door de stof heenkijken

 -       Semi-transparante stof: dit is een lichtdoorlatende stof. U kunt niet door de stof heenkijken, maar de stof laat wel licht door en is dus niet verduisterend.

Deze stoffen kunt u opdelen in basic en luxe stoffen. Luxere stoffen zijn gemaakt van een duurdere stof, de stof heeft dan een langere bewerkingstijd gehad. Luxere stoffen vallen in een hogere prijsgroep dan basic stoffen.

2.    Bedieningsopties bij brede vouwgordijn
U krijgt altijd een ketting om het vouwgordijn op en neer te halen. U kunt kiezen uit een twee verschillende soorten kettingen:

 -       Kunststof ketting: dit is een ketting gemaakt van kunststof. De kleur van de ketting wordt in dezelfde kleur geleverd als de systeemkleur wit.

 -       Metalen ketting: deze ketting is gemaakt van metaal en is zilver van kleur. Er geldt een meerprijs van €8,00 aan een metalen ketting.

 U kunt zelf bepalen aan welke kant de ketting komt:

 -       Links: als u voor het vouwgordijn staat in de ruimte dan zit de ketting aan de linkerkant.

 -       Rechts: als u voor het vouwgordijn staat in de ruimte dan zit de ketting aan de rechterkant.

Er zit geen meerprijs bij de keuze voor de bedieningskant.

3.    Uitvoering
U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen betreft de onderkant van het vouwgordijn. U kunt kiezen of u wel of niet een volant wilt. Een volant is eigenlijk een soort strook aan de onderkant van een vouwgordijn. Het is bedoelt om het onderste gedeelte stof te beschermen tegen verkleuring.

 -       Geen volant: Als u een vouwgordijn heeft zonder volant, dan lopen de optrektouwtjes helemaal tot en met de onderkant van het vouwgordijn. Wanneer het vouwgordijn omhoog wordt getrokken, zal de onderste ‘flap’ de vorm krijgen van een soort lus. De onderste flap komt dus aan de achterkant van het vouwgordijn en kan verkleuren als het langdurig in de zon hangt. Er hangt geen flap onder het vouwgordijn.

geen volant

-       Hele volant: Bij een hele volant lopen de optrektouwtjes tot en met de onderste flap. De onderste flap is niet voorzien van optrektouwtjes. Wanneer het vouwgordijn omhoog wordt getrokken zal de één na onderste flap in een lus omhoog gaan, maar de onderste flap blijft recht naar beneden hangen. De onderste flap is in omhooggetrokken toestand 50% zichtbaar.

hele volant

-       Half volant: Een vouwgordijn met een halve volant is in principe hetzelfde als een hele volant, maar de onderste flap (welke niet voorzien is van optrekkoorden) is slechts de helft breed van de flappen erboven. De onderste flap is in omhooggetrokken toestand niet zichtbaar.

half volant

 

4    Baleinen
Baleinen zijn eigenlijk dunne latjes in een stof om verschillende delen te verstevigen. U kunt bij vouwgordijnen kiezen tussen:

 -       Baleinen aan de voorkant: de baleinen zitten aan de voorzijde van het vouwgordijnen. De lijnen zijn duidelijk zichtbaar. Er geldt een meerprijs van €20,00 als u kiest voor baleinen aan de voorkant.

-       Baleinen aan de achterkant: de baleinen zitten aan de achterzijde van het vouwgordijnen. De lijnen zijn niet zichtbaar, u ziet wel een gestikte naad aan de voorzijde. Er geldt geen meerprijs voor baleinen aan de achterkant.

 Baleinen

Hoe lang duurt het voordat brede vouwgordijnen worden geleverd?
Er liggen dus geen standaard maten klaar in de fabriek. De levertijd bedraagt gemiddeld tien tot vijftien werkdagen voordat het vouwgordijn bij u wordt geleverd. U krijgt twee werkdagen van tevoren te horen wanneer wij langskomen om het vouwgordijn te leveren. Op de dag zelf ontvangt u een sms van onze chauffeur met een trackingslink.

Hoe worden brede vouwgordijnen geleverd?
U hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen die zullen ontstaan tijdens de transport. Onze vouwgordijnen worden verpakt met bubbelfolie en met een speciale vrachtwagen vervoerd, die voorzien is van rekken waar de vouwgordijnen in liggen. Als u vouwgordijnen besteld worden ze in de meeste gevallen gratis bij u thuis geleverd.

Heeft u garantie op brede vouwgordijnen?
U krijgt bij ons standaard 2 jaar fabrieksgarantie. De vouwgordijnen worden in een Nederlandse fabriek gemaakt met de hoogste kwaliteit onderdelen. Mocht u toch een klacht hebben, dan lossen wij het voor u op. Als het vouwgordijn bijvoorbeeld niet naar behoren werkt, dient u een filmpje te sturen van het probleem, zodat wij de juiste oplossing kunnen bieden. Wij zullen het vouwgordijn ophalen voor herstel of een nieuw vouwgordijn maken. Mocht er een onderdeel kapot zijn, dient u dit bij ons aan te geven met een foto en dan zullen wij het onderdeel zo spoedig mogelijk nasturen.

vouwgordijn groot raam

 

Vouwgordijn voor een groot raam inmeten
Het is vrij eenvoudig om een vouwgordijn in te meten. U bepaalt eerst of u het vouwgordijn over het kozijn heen gaat hangen (op de dag montage) of tussen twee muren of kozijnen (in de dag montage). Wij raden aan om altijd 3 keer te meten zodat meetfouten worden voorkomen. U heeft voor het meten een meetlat of meetlint lint nodig en pen en papier om de maten op te schrijven.

monteren in of op de dag

Montage op de dag
Als u op de dag gaat monteren dan geeft u eigenlijk de breedte op van hoe breed u wilt dat het vouwgordijn wordt. Bij de hoogte meet u de bovenkant van het kozijn tot de onderkant.

Montage in de dag
Als u in de dag gaat monteren dan meet u de maat op tussen de muren en kozijnen op 3 plekken. Het kan namelijk zo zijn uw muren of kozijnen niet waterpas zijn en dat uw vouwgordijn dan ergens tegenaan gaat lopen. Bij de hoogte meet u de bovenkant van het kozijn tot de onderkant.

Breed vouwgordijn monteren
Een breed vouwgordijn monteren werkt hetzelfde als een smal vouwgordijn. Het is wel handig om brede vouwgordijnen met twee personen te monteren. Een breed vouwgordijn is onhandig om alleen vast te houden. Lees hieronder hoe u een vouwgordijn monteert:

  1. Teken met een potlood waar de boorgaten voor de steunen op het plafond/de wand komen. Let op dat de gaten op een gelijke lijn komen.
  2. De steunen moeten minimaal 70 – 150 mm van de buitenkant van het vouwgordijn komen.
  3. Boor de clips in het plafond/ de wand. Boort u in hout → Gebruik dan alleen schroeven. Boort u in het plafond→ Gebruik dan ook de pluggen.
  4. Klik vervolgens het systeem in de steun en draai de schaar een kwartslag om het vouwgordijn vast te zetten in de steun.

breed vouwgordijn monteren

Andere raamdecoratie geschikt voor grote ramen
Bent u niet overtuigd dat vouwgordijnen de optie zijn voor uw brede ramen? Dan zijn er ook nog andere vormen van raamdecoratie die geschikt zijn voor brede of grote ramen. Rolgordijnen kunnen ook tot 4 meter breed en zelf tot 4 meter hoog worden geleverd. Jaloezieën zijn ook mogelijk tot 4 meter breed en 4 meter hoog. Lamellen zijn zelf mogelijk tot 6 meter breed en 3 meter hoog.

Verschil rolgordijnen en vouwgordijnen

Rolgordijnen lijken het meest op vouwgordijnen. Beide gordijnen worden op dezelfde manier bediend en de werking is hetzelfde. U trekt aan een ketting om het gordijn op en neer te halen. Het doek kan alleen van boven naar beneden bedient worden. Het verschil is dat rolgordijnen tot iedere gewenste hoogte kan worden vastgezet. Bij een vouwgordijn kunt u de stof ook tot iedere gewenste hoogte vastzetten, maar het is mooier om het per vouw te bedienen. De stoffen van rolgordijnen en vouwgordijnen verschillen wel. Vouwgordijnen zijn gemaakt van stof en voelen zacht aan. Rolgordijnen zijn gemaakt van een gladder doek en voelen ook glad aan. Vouwgordijnen zijn niet echt geschikt om in een slaapkamer of badkamer te hangen. Verduisterende rolgordijnen zijn dat wel.

verschil rolgordijnen en vouwgordijnen

Rolgordijnen voor brede en grote ramen
Rolgordijnen kunnen tot 4 meter breed en hoog worden gemaakt. U krijgt bij grote afmetingen een speciaal XL systeem. U krijgt dan een stevigere buis, ketting en grotere montagesteunen. Bij rolgordijnen met een grote breedte of hoogte bestaat het rolgordijn uit twee delen die aan elkaar worden vastgezet met een lasnaad. U kunt bij een rolgordijn naast een transparante of semi-transparante stof kiezen voor een verduisterende stof.

Verschil jaloezieën en vouwgordijnen
Jaloezieën bedient u op dezelfde manier als vouwgordijnen. U trekt aan een ketting (of koord) om de raamdecoratie op en neer te halen. Bij jaloezieën heeft u nog een extra koord om de horizontale lamellen te kantelen. U kunt bij jaloezieën dus ook spelen met de lichtinval en met vouwgordijnen kunt u niet spelen met de lichtinval. Jaloezieën zijn zelf altijd verduisterend tenzij u kiest voor jaloezieën met gaatjes erin. Vouwgordijnen hebben een transparante of semi-transparante stof. Vouwgordijnen zijn niet echt geschikt om in een slaapkamer of badkamer te hangen. Aluminium jaloezieën zijn dat wel.

verschil jaloezieën en vouwgordijnen

Jaloezieën voor brede en grote ramen
Jaloezieën zijn geschikt voor grote en brede ramen. Jaloezieën kunnen tot 4 meter breed en hoog worden geleverd. Niet alle uitvoeringen zijn mogelijk zijn met deze afmetingen. Jaloezieën met een smalle lambreedte of gemaakt van hout kunnen tot maximaal 2,6 meter worden gemaakt. Smalle lamellen omdat de lamellen te slap zijn en dan gaan doorzakken. Houten jaloezieën zijn niet mogelijk met een andere breedte of hoogte, omdat het anders te zwaar wordt om te bedienen.

Verschil vouwgordijnen en lamellen
Vouwgordijnen en lamellen bedient u allebei met een ketting. Bij een vouwgordijn kunt u de stof van boven naar beneden bedienen. Bij lamellen kunt u de lamellen opzij bedienen. Daarnaast heeft u bij lamellen, net als bij vouwgordijnen een koord om de lamellen te kantelen. Bij lamellen kunt u dus spelen met de lichtinval. Bij vouwgordijnen is dit niet mogelijk. Lamellen zijn verder gemaakt van PVC en daarom gemakkelijk schoon te maken. Ook is het zo dat lamellen zelf verduisterend zijn tenzij de lamellen voorzien zijn van gaatjes. Vouwgordijnen hebben een transparante of semi-transparante stof en zijn daarom minder geschikt om in een slaapkamer op te hangen. Lamellen zijn daarvoor wel geschikt en kunt u ook in een badkamer hangen.

 

Lamellen mogelijk tot 6 meter breed

Lamellen met rails kunnen tot 6 meter breed geproduceerd worden. De hoogte van de lamellen kan maximaal 3 meter worden gemaakt, dit is inclusief de lamellenrails.

 

 
Verano is hét A-MERK op vouwgordijnen gebied.

Het verschil: gebruiksgemak, mooiere afwerking, kwaliteit stoffen & keuze 100+ kleuren. 
Tip: Bekijk onze sfeerfotos en zie de kwaliteit in uitstraling, design & afwerking.
Gefabriceerd in Nederland en met 2 jaar garantie. Lees hier meer over kwaliteit en garantie.
Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5 - 10  werkdagen