lamellen

Wat voor soort gordijnen zijn er allemaal?

 

Geen kamer kan zonder goede raamsverduistering. Denk aan mooie passende gordijnen voor in de woonkamer en een prachtig rolgordijn in de slaapkamer. Gordijnen zijn er echter in ongelooflijk veel soorten beschikbaar. We hebben het dan nog geen eens over de afmetingen. Laten we alle verschillende soorten gordijnen eens op een rijtje zetten, want online gordijnen kopen wordt pas makkelijk als je weet welke je moet kiezen.

Rolgordijnen: makkelijk, snel en eenvoudig

Rolgordijnen zijn misschien wel een van de meest gekozen gordijnen voor in huis. Door het makkelijke ophangsysteem heb je de gordijnen in mum van tijd voor de ramen hangen. Vaak werken rolgordijnen met een trekkoord, waarmee je het gordijn eenvoudig op of af kunt rollen.

Lamellen: je hebt het zelf in de hand

Lamellen is een populaire keuze voor de strakkere woonkamer. De lamellen zijn eenvoudig te ‘verdraaien’, zodat jij heel makkelijk zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnen komt. Hierbij kun je ook de mate van privacy zelf in de hand houden.

Plisségordijnen: trend voor de woonkamer

Plisségordijnen zijn prachtige gordijnen voor het raam, die je naar boven of juist naar beneden kunt doen. Hiermee lijkt het soms net of het gordijn boven de vensterbank zweeft in jouw woonkamer. Bij deze gordijnen is het juist opmeten van de afmetingen enorm belangrijk.

Paneelgordijnen: voor een uniek plaatje

Je ziet ze niet enorm vaak, maar ze zijn onwijs leuk: paneelgordijnen. Deze gordijnen bestaan uit verschillende panelen die tegen elkaar aangeschoven kunnen worden. Creëer een dicht gordijn of juist heel speels meerdere losse panelen.

Vouwgordijnen: netjes, strak en slim

Het vouwgordijn, wie kent dit type gordijn niet? Door een handig vouwsysteem vouwt het gordijn netjes op als je deze omhoog doet. Vouwgordijnen zijn er in veel verschillende soorten kleuren.

We willen je nog een vuistregel meegeven: als je meubels online kopen gaat, is het belangrijk om de kleur goed te laten aansluiten op het gordijn. Andersom is natuurlijk nét zo belangrijk. Succes met de juiste keuze van jouw nieuwe gordijnen! 


 
Verano is hét A-MERK op vouwgordijnen gebied.

Het verschil: gebruiksgemak, mooiere afwerking, kwaliteit stoffen & keuze 100+ kleuren. 
Tip: Bekijk onze sfeerfotos en zie de kwaliteit in uitstraling, design & afwerking.
Gefabriceerd in Nederland en met 2 jaar garantie. Lees hier meer over kwaliteit en garantie.
Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5 - 10  werkdagen