lamellen

De voordelen van een blokhut

Hoewel alle tuinen van elkaar verschillen in stijl, inrichting en grootte, hebben ze vaak één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal voorzien van een schuur, blokhut of tuinhuis. En dat is niet verwonderlijk, aangezien zo’n blokhut in de tuin enorm veel voordelen biedt. Die zetten we in dit artikel voor je uiteen.


Met de jaren is de functionaliteit van blokhutten en tuinhuizen enorm toegenomen. Waar de huisjes vroeger slechts gebruikt werden als berging, is tegenwoordig ieder denkbare gebruiksfunctie mogelijk. Een comfortabele tuinkamer, een rustig tuinkantoor, een inspirerend atelier, een handige klusruimte, een sfeervol gastenverblijf: het is met een blokhut allemaal haalbaar. Door deze toegenomen functies van de blokhut, is ook de inboedel ervan een stuk luxer en kostbaarder geworden. Om ervoor te zorgen dat al je spullen veilig in je blokhut blijven staan, is goed hang- en sluitwerk een must. Dit betreft alle scharnieren, draaipinnen en grendels, die ervoor zorgen dat ramen en deuren kunnen hangen en sluiten.

Blokhut met overkapping
Tegenwoordig zijn vooral de blokhutten met een overkapping populair. Deze combinatie levert dubbel zoveel voordeel op: je kunt de blokhut gebruiken voor één van de bovengenoemde functies en hebt onder de overkapping ruimte om een gezellig terras in te richten. Je hebt dan altijd een droge, beschutte plek om tijdens alle weersomstandigheden van de tuin te kunnen genieten, helemaal als je onder de overkapping terrasverwarming installeert. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

Duurzaam materiaal
Om zolang mogelijk van de voordelen van en blokhut te kunnen genieten, is het belangrijk dat hij gebouwd is van duurzaam materiaal. De meeste prefab blokhutten zijn gemaakt van hout. Hout is van nature niet heel duurzaam. Natuurlijk zijn er houtsoorten die langer goed blijven dan andere soorten, maar ieder houtsoort dient een beschermingsbehandeling te krijgen, voordat er een tuinhuis van gemaakt kan worden. Je kunt een tuinhuis zelf in de beits zetten als hij eenmaal is opgebouwd, maar verstandiger is het om een prefab blokhut al behandeld te kopen. Behandeling kan op meerdere manieren. Veel leveranciers kiezen ervoor om hun blokhutten onder te dompelen in een bad van impregnant. Met deze zogeheten dompeltechniek krijgt het hout van de blokhut aan de oppervlakte een dunne beschermlaag. Veel beter is het om te kiezen voor een tuinhuis dat geïmpregneerd is in een hogedrukketel. Het impregnant wordt dan onder hoge druk diep in de nerven van het hout geperst, waar het hout een maximale bescherming van krijgt.  

Naast hout heb je ook de keuze uit ander, meer duurzamer materiaal voor je blokhut. Een goed alternatief voor hout is composiet. Dit materiaal bestaat voor 40 procent uit hout en voor 60 procent uit kunststof. De grote hoeveelheid kunststof maakt het materiaal enorm duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Tegelijkertijd oogt het materiaal natuurlijk, zodat je er toch hetzelfde rustieke effect mee kunt creëren als met een volledig houten blokhut.
Verano is hét A-MERK op vouwgordijnen gebied.

Het verschil: gebruiksgemak, mooiere afwerking, kwaliteit stoffen & keuze 100+ kleuren. 
Tip: Bekijk onze sfeerfotos en zie de kwaliteit in uitstraling, design & afwerking.
Gefabriceerd in Nederland en met 2 jaar garantie. Lees hier meer over kwaliteit en garantie.
Vertrouwd winkelen
 
Verzending
  • 5 - 10  werkdagen